WE CARE!

Saturday, October 10, 2009

budak baru..nafas baru...

Waktu tu pukul 10:31 pagi, 8hb seploh di dalam clas c101..

"Syam! ada budak lagi nak join care kita nih.. buleh dak?", tanya atiq pd bosnye..hek3..

"boleh je.. junior ek? clas apa? laki ke pompuan? tau care kot mana?" tanya bos dgn bertalu-talu..sonok la katakan.. : )

"hak aa junior..laki.. ni ha nama diorang sume.." sambil dok tunjuk mesej yg ada dlm henpon dia..

- Wan muhamad firdaus b wan abdul hamid,
- Muhamad anas bin mohd amran,
- Mohamad shamil shah bin jamil

......

Syukur Alhamdullilah.. rasa seronok la jgak hati ni bl ada budak2 nak join Care..smangat betul diorang nih.. harap2 org mcm diorang nih akan terus bergerak untuk care dan untuk semua. nampak gayanye, care dah makin femes dah kat institut ni.. mana jek p, ada mmber tanye pasal care..sampai time usrah pun ada org bagi topik pasal alam sekitar kat sy.. Alhamdulillah.

Lepas ni, misi care iptb nk daftarkan care atas nama "Kelab Aktivis Alam Sekitar IPGM Kampus Tuanku Bainun" plak.. ni bukan crita dongeng, bukan crita main-main. penasihat untuk kelab ni pun dah dicari. En Salis (lec geografi) dah setuju untuk jd penasihat care iptb dan en azmi (lec jab hal ehwal pelajar) pun dah berjanji akan membantu menyemak kertas kerja yang telah dirangka oleh s/u care..cik mala.

InsyaAllah..jika care berjaya didaftarkan, maka banyak sgt2lah aktiviti yg bakal dirancang dan dilaksanakan. **kalo xdaftar pun, aktiviti tetap padat jgak**..hehehe..

Sama-sama la kita berdoa semoga care akan terus hidup untuk mencapai visi dan misinya!!

Maka dengan sebab rahmat (yang melimpah-limpah) dari Allah (kepadamu wahai Muhammad), engkau telah bersikap lemah-lembut kepada mereka (sahabat-sahabat dan pengikutmu), dan kalaulah engkau bersikap kasar lagi keras hati, tentulah mereka lari dari kelilingmu. Oleh itu maafkanlah mereka (mengenai kesalahan yang mereka lakukan terhadapmu), dan pohonkanlah ampun bagi mereka, dan juga bermesyuaratlah dengan mereka dalam urusan (peperangan dan soal-soal keduniaan) itu. Kemudian apabila engkau telah berazam (sesudah bermesyuarat, untuk membuat sesuatu) maka bertawakkallah kepada Allah, sesungguhnya Allah Mengasihi orang-orang yang bertawakkal kepadaNya.

(Ali’ Imran Ayat 159)




Amin.

4 yang |CARE!|:

AttiQ said...

Alhamdulillah ^_^

bos besaq kita ada ciri2 bos terbaek seantero dunia yg dicanang-canangkan oleh kak fatin.hak2.

semoga apa yg kita uasahakan ini Allah balas dgn ganjaranNya dan rahmatNya yang luas.

untuk adek2 media care khususnya ng ahi care yg lama amnya:

"anda adalah ruhul jadid (roh baru), anda adalah jiwa baru yang mengalir di tubuh ummat.yang menghidupkan tubuh yang mati itu dengan Alquran"
*skop kita: alam sekitar x_X

bak kata ustaz hasrizal, berjuang/berdakwah untuk mencari MAKNA HIDUP ^_^

Nurul Ain Zubaidah Bt Mohd Khalid said...

salam..nk join jgk..huhu

Syam said...

nk join?

kena tggu dulu cik adik.. pdftaran baru still in discussion..

nanti papehal, kitorang roger..

rajin2 la lawat blog kami nih yer..:)

Nurul Ain Zubaidah Bt Mohd Khalid said...

okei..

Post a Comment

Show your care!